21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Накъде поема Байерн след ерата Анчелоти?

Байерн Мюнхен се раздели с треньора си Карло Анчелоти, след като загуби с 0:3 от ПСЖ в мач за Шампионската лига. Италианецът пристигна при баварците през 2016 година и беше нагърбен с тежката задача да изведе немския клуб до върховете в европейските турнири. От своя страна специалистът започна да работи усърдно и направи много хубави неща за отбора.

Ако искате да получите актуални новини около Байерн, както и други отбори в Европа можете да разгледате Zalaganiq.com. В него се намира информация за всички интересни шампионати и турнири, така че със сигурност няма да скучаете. Освен футболни вести ще откриете ревюта на букмейкърите, с чиято помощ ще знаете къде да откриете най-добрите коефициенти и опции.

Какво успя да постигне италианецът?

С идването си Анчелоти даде ясен знак, че в Байерн ще се работи много здраво. Още в първия сезон, когато стана треньор той постигна петата поредна титла на отбора в Бундеслигата. Това донесе много щастие на феновете, които застанаха зад именития наставник. Това обаче беше само началото, защото в същата година спецът достигна до четвъртфинал на Шампионска лига, който бе загубен от Реал Мадрид, след като се беше стигнало до инфарктни продължения.

Карло Анчелоти води отбора от Мюнхен в 60 двубоя, от които постигна 42 победи и само 9 поражения. Той спечели шампионска титла, купа и суперкупа, като донесе радост на всички, които обичат германския колос. За желязното си поведение италианският треньор доказа, че се стреми към големите победи в европейските мачове, но съдбата явно бе решила друго.

Защо се стигна до неговото уволнение?

Главната причина за отстраняването на Анчелоти бе злощастният мач при гостуването на Пари Сен Жермен в Шампионската лига. Ръководството на баварците иска отборът да показва добри игри в най-комерсиалния турнир, но тази загуба с 0:3 им дойде в повече. Изпълнителният директор Карл Хайнц Румениге беше първият човек, който информира наставника, че ще се наложи да има преустройство на треньорския пост. Той благодари на Анчелоти за добрата работа ви тима, но също така добави, че иска най-после да видите европейски трофей.

За много хора раздялата с Карло Анчелоти бе неочаквана. Футболните форуми в Германия дори критикуват шефовете на Байерн за тяхното решение, но връщане назад няма. Големият италиански треньор остави добри спомени на всички, които обичат мюнхенския отбор и неговите постижения със сигурност няма да бъдат забравени от запалянковците в скоро време.

Ще успее ли Байерн да постигне успех в Европа този сезон?

Успехът на Байерн в Европа зависи от амбициите на отбора, а също и от новия селекционер. Намеренията са ясни, но на момчетата от Мюнхен няма да е никак лесно да се справят с конкуренцията. В Шампионска лига предстоят сблъсъци с традиционно тежките тимове на Селтик и Андерлехт, а и да не забравяме, че ще има още един мач срещу ПСЖ, в който мюнхенци трябва да покажат мъжество, и да си върнат за тежката загуба във френската столица. Ще следим и коефициентите, които букмейкърите като Pinnacle дават за мачовете на Байерн, тъй като те могат да бъдат много интересни и интригуващи за феновете на залозите.

За тези, които се интересуват от пътя на Байерн Мюнхен предлагаме да посетят Zalaganiq.com, в който се отделя внимание на представянето на отбора и неговите конкуренти. Най-новото за баварците и представянето на отборите в Шампионска лига ще намерите на това място.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук