14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Намери се концесионер на Северния бургаски плаж за 280 000 лв.

Бургаската фирма „Уинд Иновейшън 4″ ЕООД спечели търга за Северния бургаски плаж, съобщи зам.областният управител Златина Дукова. Концесията е за 5 години, а цената е 280 000 лв. През април 2011 година бе извънредно прекратена концесията на плажа на Бургас и в началото на сезона той е без концесионер. На  търга от 6 юни се явиха двамата кандидат-наематели, но те  имаха съществени пропуски в документацията, които не позволиха на Комисията по провеждане на търга да ги допусне до следващия етап, а именно отваряне на ценовите оферти.

plag-burgas.jpgДнес втората фирма   „ЕЙ – СИ – ЕКС КОНСУЛТИНГ“ ООД  СОФИЯ не е била допусната за участие в търга заради неизрядни документи, непредставяне на справка за актуално състояние на фирмата.

Предстои областният управител да пусне заповед за спечелването на търга и  да изтече 14 дневния  срок за обжалване.

С оглед на настъпилия активен туристически сезон и необходимостта от осигуряване сигурността и здравето на гражданите, Областният управител ще допусне предварително изпълнение на Заповедта за определяне на спечелил, на базата на което предварително изпълнение ще се сключи Договор за наем, ако фирмата внесе остатъка от цялата сума. Внесеният депозит е в размер на 115 хил. лв.   

Търг за плаж „Иракли“ не се проведе. Няма закупена тръжна документация, съответно няма представени оферти.

Централният бургаски плаж ще се стопанисва от общината, след като за него не се явиха кандидати. МРРБ даде ивицата на общината, безвъзмездно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук