18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Напишете есе, Слънцето свети еднакво за всички

Във връзка с предстоящия Международен ден на ромите, клуб „Младежта е толерантност”, съвместно с Комисията за защита от дискриминация-Бургас, обявяват конкурс за есе и рисунка на тема „Слънцето свети еднакво за всички”.

роми

В конкурса могат да участват младежи от област Бургас на възраст от 12 до 25 години, разделени в три възрастови групи: 12-18 години, 19-22 години, 23-25 години.

Компетентно жури ще класира и награди призьорите на специална церемония на 30 април в офиса на Комисията за защита от дискриминация в Бургас, където ще бъде организирана и изложба с рисунките от конкурса, a oтличените есета ще бъдат публикувани.

Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, училище/университет, адрес, телефон и e-mail за контакти, изпратете на адрес: гр. Бургас, ул. „Филип Кутев” № 26 а, ет.1; Комисия за защита от дискриминация за конкурса „Слънцето свети еднакво за всички” или на е-мейл: [email protected] Краен срок за изпращане на рисунки и есета: 23 април 2014 г.

На 8 април 2014 г., когато се чества Международният ден на ромите, доброволци и съмишленици на клуб „Младежта е толерантност”-Бургас ще поднесат венци и цветя пред паметника на Незнайния воин в памет на хилядите жертви в Холокоста и Българските войни. В същият ден, от 14.30 часа, младежкия клуб ще участва в открита дискусия на тема: „Анти-ромските стереотипи сред младите хора”, организирана съвместно с Комисия за защита от дискриминацията. Дискусията  ще се проведе в офиса на Комисията, на ул. „Филип Кутев” № 26 а, ет.1.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук