14.9 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Направиха първа копка за изграждането на ВиК инфраструктура в созополския кв. „Мисаря”

Започна изграждането на цялостна водопреносна и канализационна мрежа в най-новия квартал на Созопол „Мисаря”. Дейностите по полагането на тръбите са част от „Интегрирания проект за воден цикъл на Созопол”, чието изпълнение започна преди две години. Работата на екипите в „Мисаря” трябва да приключи до края на 2014-та първа копка на обекта днес направиха председателят на общинския съвет в Черноморския град, Красимира Германова и кметът на Созопол, Панайот Рейзи.

Освен водопреносната и канализационна мрежа в квартал „Мисаря” като втори етап от водния цикъл на Созопол е и доизграждането на пречиствателната станция на курортния град, която ще обслужва и Черноморец.  Предстои и осъществяването на дълбоководното заустване, което ще струва над 10 млн. лева. Първото стъпало за цялостно пречистване на водите в Созопол вече е изградено с напълно завършените канално помпени станции, напорни тръбопроводи и колектори.

Проектът за воден цикъл на Созопол е за над 75 млн. лева като община Созопол участва със собствени средства в размер на над 2 млн.лева, припомни заместник-кметът в община Созопол, Петя Чапевова. Тя увери, че всички дейности вървят в срок. До края на изпълнението на всички обаче, предстоят археологически проучвания на няколко места в Созопол, преди изграждането на ВиК структурата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук