10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Напрежение в Царево заради отсечени в центъра липи

БСП Царево „скочи” срещу започналото изсичането на липите в центъра на града, заради започналата реконструкцията на улица „Хан Аспарух” и оформянето на зони за паркиране. В града е събрана е подписка от жителите на Царево, която е внесена в администрацията община Царево. Според бившият кмет на Царево и шеф на БСП изсичането на дърветата е започнало без никакво обществено обсъждане.

„Вярно е, че градът ни се нуждае от паркинги, но едва ли централната улица следва да реши този проблем. Основателното недоволство на гражданите е предизвикано на първо място от бюрократичното отношение към значима промяна на централната улица на града, на второ място от сантименталното отношение към дървесния вид – липите, които ухаят чудесно, предпазват хората през лятото от слънцето и дават своеобразен облик на тази улица. На трето място, но особено важно, са проблемите, които ще възникнат с подземната инфраструктура, оставаща под асфалта в уличното платно”, заяви Арнаудов.

Според червените не са спазени и изискванията на Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Община Царево от 2012 год., а така също изискванията на Наредба № 1 за опазване на озеленените площи и декоративната растителност, на Министерството на териториалното развитие и строителството.

Според червените въпросната идея за нови паркоместа е трябвало да бъде обсъдена  с гражданите на Царево, след изготвянето на варианти за инвестиционен проект на уличното платно и проект за зелената система.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук