16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Напусна ни Пламен Ставрев

Късно снощи от инфаркт е починал бургаският певец и композитор Пламен Ставрев. Последната му изява беше само преди дни, когато излезе на сцената заедно с Тони Димитрова при представянето на новия и албум. В неделя на Коледния концерт в Бургас той трябваше да изпее новата песен „Към теб се завръщам“ на група „Горещ пясък“, избрана за символ на кампанията „Завръщане в Бургас“. Пламен Ставрев е роден в Бургас. Завършил е английска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Работил е и като преводач, но истински популярен става като китарист, изпълнител и автор на песни. От рока и попа на 60-те и 70-те, назад до първичния блус на 30-те и 40-те години и оттам към традиционния и авангарден джаз на втората половина на ХХ век, той извървява истинския път на музикант гурбетчия.
В по-зрели години започва да пише и авторски песни и е известен и обичан български бард. Един от организаторите на бургаския Блус фестивал.
Има три албума: „Негър в Алабама” (1993), „Спомен за любов” (2004) и „Сиамски близнак” (2005). Носител е на първа награда и наградата на публиката на „Бургас и морето” през 2001 г. с песената на Гриша Трифонов и Иван Вълев „Лятото”. За Пламен Ставрев в пълна степен важи английската поговорка „Веднъж музикант, цял живот музикант”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук