11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

НАП Бургас продаде луксозен апартамент на фирма длъжник

Луксозно обзаведен апартамент с площ 86 кв.м. в 5-звезден хотел в Поморие бе продаден за близо 95 000 лева на публичен търг от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас. Апартаментът е бил собственост на  юридическо лице – фирма от строителния бранш, която е имала неплатени в срок данъчни и осигурителни задължения и поради това имотът е бил възбранен като обезпечителна мярка. В конкретния случай задълженията на фирмата надхвърлят един милион лева. Сред другите обезпечени активи са атрактивни имоти по Черноморието – три апартамента в град Царево и един в Бургас.          imoti.jpg    Публичната продажба е извършена от дирекция „Средни  данъкоплатци и осигурители“ в НАП Бургас. Дирекцията обслужва 353 фирми от Бургаска, Ямболска и Сливенска област, които съставят профила на едрия бизнес в региона.

          5 милиона лева просрочени задължения е събрала дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители“ за второто тримесечие на годината чрез методите на принудителното събиране. Доброволно погасените просрочия за същия период са 1,7 милиона лева. От НАП Бургас апелират към фирмите с просрочени задължения да търсят активно контакт с приходната администрация за сключване на споразумения за разсрочено плащане.  

През полугодието едрият бизнес на Бургаска, Ямболска и Сливенска област е внесъл в срок над 63 млн.лева данъци и осигуровки.  

            Един от основните приоритети в дейността на Агенцията е именно стимулирането на доброволното плащане на данъците и осигурителните вноски. В никакъв случай обаче няма да се толерират некоректните към бюджета длъжници, коментираха от НАП Бургас и уточниха, че размерът на наложените запори на фирми от дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители“ е надхвърлил 10 милиона лева. Запорирани са плавателни съдове, атрактивни терени по Южното Черноморие, луксозни автомобили, части от ваканционни селища и хотели.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук