15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

НАП напомня на самоосигуряващи се лица за невнесени вноски

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас започна кампания по уведомяване на самоосигуряващи се лица от областите Бургас, Ямбол и Сливен  за непогасени от тях осигурителни задължения.  До края на месеца 328 самоосигуряващи се лица, 258 от които от Бургаска област,  ще получат електронни съобщения и писмени покани за доброволно изпълнение.

данъчно Бурас, НАП

Задължението е по подадени  декларации образец 6 за 2013 г.  Общата дължима и неплатена в срок сума възлиза на 454 000 лв. На лицата вече е било напомнено от националния информационен център на НАП за просрочените задължения, но въпреки това те не са предприели действия за погасяването им. Ако в 7-дневен срок от получаването на поканите за доброволно изпълнение не се стигне до издължаване, ще се предприемат действия по принудително събиране на задълженията. Ще бъдат образувани изпълнителни дела, ще се задействат и мерки по обезпечаване, уточняват от приходното ведомство.

От НАП Бургас апелират към лицата с просрочени задължения да търсят активно контакт с Агенцията за сключване на споразумения за разсрочени плащания. От началото на годината в НАП Бургас действат 159 споразумения за неотложни плащания, които дават възможност на задължените лица бизнесът им да не спира, да се погасяват неотложните разходи и да се изплащат заплатите на наетите лица. Същевременно фирмите, най-големи длъжници на НАП Бургас, всяка от които със задължения от над 100 хил.лева, са поставени под непрекъснато наблюдение с цел постепенно намаляване и изплащане на натрупаните към бюджета задължения.  В списъка на най-големите длъжници на териториалната дирекция са включени 500 фирми.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук