9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Наркоманът Венцислав Делев отрича да е убил горския в Невестино с дървен сап

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на Венцислав Делев. Срещу него е образувано досъдебно производство по обвинение в това, че на 23.11.2014г. около 16-17 часа в село Невестино, община Карнобат в къща обитавана от пострадалия, чрез нанасяне на удари с дървен сап по главата, умишлено го умъртвил.

Съдебна охрана води Венцислав към залата в Бургаския окръжен съд. СНИМКА:ЕЛЕНА ФОТЕВА, 24 часа
Съдебна охрана води Венцислав към залата в Бургаския окръжен съд. СНИМКА:ЕЛЕНА ФОТЕВА, 24 часа

Досъдебното производство е започнало на 24.11.2014 г. срещу неизвестен извършител. На 27.11.2014 г. Делев е бил привлечен като обвиняем за убийство.

Днес Окръжна прокуратура – Бургас поиска срещу Делев да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение като се мотивира с тежестта на повдигнатото му обвинение и високата степен на обществена опасност на деянието, за което е привлечен да отговаря. Според прокурора съществува реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление и обърна внимание на обремененото му съдебно минало.

Защитникът на Делев не оспори аргументите на прокуратурата, но помоли съда да му наложи по лека мярка за неотклонение – домашен арест.

В съдебната зала Делев заяви, че не е извършил това, в което е обвинен.

Окръжен съд – Бургас като взе предвид представените по делото доказателства и становищата на страните, прие, че може да бъде направено обосновано предположение за авторство на Делев на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. Съдебният състав прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. Съдът намери, че са налице основанията за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда. В подкрепа на това становище той посочи и обстоятелството, че деянието е извършено в изпитателния срок на влязла в сила присъда, с която му е наложено наказание 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено за срок от 2 години, за извършено от него друго престъпление.

С тези мотиви Окръжен съд – Бургас определи, той да бъде задържан под стража. Актът му може да бъде протестиран и обжалван в 3-дневен срок. Евентуалната въззивна мярка е насрочена в Апелативен съд – Бургас на 4.12.2014 г. от 14 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук