14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Наркоман, с условна присъда, е задържан за сигнала за бомба в съда

В резултат на бързите полицейски действия на служители от Първо Районно управление “Полиция” – Бургас, както и активното участие на РП-Бургас,  непосредствено след второто обаждане на тел. 112 за поставено взривно устройство, е  задържано лицето на  двете анонимни телефонни обаждания за поставено взривно устройство в сградата на Бургаската съдебна палата.

Това е  29 годишния З.З. от Свети влас, криминално проявен и осъден на 10 месеца условно за отглеждане на канабисови растения.

Срещу него са били образувани две  досъдебни производства за предаване на спешен център 112 неверни  повиквания за тревога, а именно за поставено самоделно  взривно устройство в сградата на Бургаски съд,  така и за управление на моторно превозно средство след употреба на  упойващо вещество.

На З.З. е повдигнато обвинение  за престъпление по чл.326 ал.1 от НК и спрямо него е взета с прокурорско постановление мярка за неотклонение „Задържане под стража до 72 часа” за осигуряване явяването  му  пред първоинстанционния съда, относно вземането му на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Предстои Районна прокуратура  да внесе искане до  Районен съд Бургас за вземане на  З.З. постоянна мярка „Задържане под стража”.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук