19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Наука и практика ще се съчетаят в списание “Образование и технологии“

Второто издание на научно-практически форум “Иновации в обучението и познавателното развитие“ вече се реализира в Бургас. Три дена продължи научният форум, в различни секции свързани с ИТ технологиите.

Проф.дтн Петко Петков, ректор на Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ подкрепя тази инициатива за познавателно развитие, което събира на едно място науката и практиката, чрез съвременните информационни и комуникационни технологии в процеса на обучение. Организатор на научния форум е Сдружение “Образование и технологии“ с подкрепата на Майкрософт България, Университет “Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас, Община Бургас и Регионален инспекторат по образование, гр. Бургас.

Доц. д-р Румяна Папанчева и гл.ас.д-р Красимира Димитрова от Факултета по обществени науки са част от оранизационния комитет за сформиране на научно-практически форум, с основен акцент – образователен мениджмънт, интегриране на информационните технологии в учебния процес; проектно-ориентирано обучение, методика на обучението и подготовка на учители в предучилищната възраст, основното, средното и висшето образование. Одобрените материали от докладите на участниците ще бъдат публикувани в специализирано списание “Образование и технологии“, което ще се разпространи във всяко едно училище от страната. “Това е един добър пример за сътрудничество между бизнеса, министерството на образованието, младежта и науката, и неправителствените организации“ уточни доц. д-р Румяна Папанчева.

В научно-практическия форум бяха засегнати теми свързани с въвеждане на иновационните технологии на Майкрософт България и  електронното обучение и онлайн услугите, които се предоставят за училищата. Над 140 преподаватели участваха с доклади от различни училища и университети от цялата страна. Специализирана сесия „Училище на бъдещето“ беше част от програмата на форума, в която взеха участие  8 училища от страната и споделиха своя успешен модел на управление и реализирани успехи. В рамките на форума бяха представени продукти и технологични решения  на фирми от ИТ сектора, езикови училища и издателства.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук