12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

На концерт в сряда…

Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров” представя  цикъл от концерти, озаглавен „На концерт в сряда”. Новият музикален проект стартира на 5 ноември в 18 часа в новата концертна зала на училището. Това съобщи директорът на учебното заведение Златина Пантелеева.

„Това е цикъл от концерти  и в тях  участие ще вземат деца от всички специалности, които се изучават в музикалното училище. Целта ни е да превърнем новата концертна зала в значим културен център за Бургас и публиката да влезе в училище, каза още Пантелеева.Тя допълни, че концертите , които ще бъдат всяка сряда са много различни по стил и са адресирани съм различна възраст и вкус. Спектаклите ще бъдат тематични и няма да включват учебен материал.”

Това ще стане ясно  следващата седмица, защото идва време за рок. В сряда,  музикалното училище  ще се разтресе от нажежени китари и огнени ритми. И отново младите таланти ще докажат, че за рока няма граница и възраст, че освен забава той е любов и съдба!

Почитателите на българската музика също не се забравени. Още на 12 ноември те ще могат да се насладят на „Една българска роза“, „Моя страна, моя България”, „Тишина“ и  други незабравими хитове, за които времето  е спряло.

Седмица по- късно ще стане ясно, че музиката може да рисува, а картините да звучат. Това е една от тайните на изкуството, в която  децата ще посветят своята публика. Те ще рисуват със звуци, ще озвучават картини, ще потопят гостите в море от нови усещания.

Последната сряда на ноември ще бъде посветена на филмовата музика, която  ще върне  почитателите към любими образи и кадри, към предишни усмивки и стаени въздишки. Дали е лесно да си учител, за публиката ще стане ясно още в началото на декември. Тогава преподавателите ще излязат на сцената като изпълнители, доказвайки, че за да формираш артисти, самият ти трябва да си творец. И че на сцената всички са равни пред погледа на взискателната публика, включително на собствените им възпитаници.

В рамките на музикалния  цикъл зрителите  ще се убедят,  че операта е нещо прекрасно и завладяващо, когато е поднесена приятно и достъпно, с младежки чар и ентусиазъм. Седмица преди Рождество Христово, възпитаниците на музикалното училище ще разкрият на своите гости и почитатели магията и красотата на коледните песни и вярата за чудеса и сбъднати надежди.

През новата 2015 година програмата предвижда  да  потопи зрителите  в красотата на руските романси, да разкрие отново магията на театъра, омаята на словото и вълшебството на музиката. Всяка сряда от 5 ноември,  пред публиката  ще се разкрива един различен свят – действителен и измислен, в който всеки може да изиграе ролята на „другия си живот“, да открие нови, неподозирани измерения на собствената си същност.

 Проектът предлага на  всеки, който желае да преживее  едно неповторимо духовно пътешествие. Начало 5 ноември, 18 часа,Концертна зала НУМСИ „проф.Панчо Владигеров”, „Време за …рок”, вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук