13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

На плаж „Делфин“: РИОСВ спря изграждането на стълбата

Летовници отново алармират за изсичане на растителността в района на плаж „Делфин“. Пред NOVA възмутените защитници на един от малкото останали диви плажове по Черноморието казаха, че наемателят е започнал да изгражда и път за автомобили. Първоначално казаха, че ще строят стълба към плажа, въпреки че няма нужда от такава“, категорична бе жена, която от дълги години прекарва лятната си почивка на „Делфин“.

dav
dav

Всички строителни дейности текат, въпреки че плажът се намира в две защитени територии – „Натура 2000“ и в природен парк „Странджа“. „Започнахме изграждането на стълбата, без това да е съгласувано с РИОСВ, защото оформянето на документите отнема повече от месец. Искането за разрешително за строеж обаче е внесено ден, след като подписах договора за плажа“, обясни за наемателят Йордан Тодоров.

От РИОСВ-Бургас увериха, че на мъжа е наложено да преустанови изграждането на стълбата. Съставен му е и акт. Все още не са разбрали кой е изсякъл дърветата там. Случаят е предаден на прокуратурата. Стълбата все още е там.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук