16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

На училище от понеделник

5 и 6 януари ще бъдат неучебни дни за школниците в община Бургас. Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Виолета Илиева. По думите й, до края на днешния ден се очаква и официалната заповед на кмета Димитър Николов.

„Преди час приключихме срещата с директорите на учебните заведения. Още преди началото на ваканцията, имахме предепидемична обстановка. Съобщиха ни, че има и проблеми с Топлофикация в някои комплекси, а в края на седмицата се очакват много ниски температури“, обясни Илиева.

Тя допълни, че детските градини няма да бъдат затворени. „Тези два дни няма да се отразят на учебния процес. Пропуските ще бъдат покрити с преструктуриране на програмата“, каза още Виолета Илиева.

Отмяната на учебните занятия има за цел да предпази здравето на децата с оглед на възникналите обстоятелства. Заради отстраняване на авария на главното стебло „Топлофикация – Бургас“ ще преустанови подаването на топлинна енергия към всички потребители от 0:00 часа на 4 януари до 0:00 часа на 6 януари.
Метеоролозите също съобщават за рязко влошаване на времето, което ще започне в четвъртък. Очаква се обилен снеговалеж, придружен с бурен вятър от север – североизток, а температурите да паднат до минус 10 градуса, съобщиха и от община Бургас.

Освен лошото време грипната вълна също е на път да завладее Бургас. Заболеваемостта в града е на епидемичния праг, а при тази ситуация събирането на големи групи хора на едно място не е желателно.
С цел предотвратяването на аварии, директорите на всички училища трябва да осигурят задължително дежурство на екипи, поддържащи отоплителните инсталации за периода от 4 до 8 януари включително, както и за периода с най-ниски температури.

Директорите на детските градини и ясли на централно топлоподаване трябва да осигурят алтернативно отопление на сборните групи за периода от 4 до 6 януари включително. Останалите детски градини и ясли да работят с нормален режим при спазване на мерките, предвидени за работа в зимни условия и предепидемиологична обстановка.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук