13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Разиграват на търг 11 плажа в Бургаска област

 На 1-ви юни 2010 година ще се проведат търгове с тайно наддаване за отдаване под наем на единадесет /11/ плажа в Бургаска област. На този етап Къмпинг „Ахелой“ отпада от първоначалния списък с дванадесетте /12-те/ плажа, с които, според Заповед на Министъра на регионалното развитие и благоустройството, се разпорежда областният управител. plag9.jpgПричината за това  е, че Комисията проверяваща плажовете, назначена със Заповед на Гребенаров, е установила, че подпорната стена отделяща бреговата ивица е силно наклонена и представлява опасност за плажуващите. От областна администрация подготвят писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Поморие с молба за вземане на спешни мерки по брегоукрепването на въпросния плаж. Експерти от администрацията са убедени, че още не е късно Къмпинг „Ахелой“ да бъде отдаден под наем стига да се предприемат навреме необходимите действия по обезопасяването му.

В списъка с останалите единадесет /11/ плажа влизат Поморие – почивни станции“, „Сарафово – юг“, „Бургас – централен“, „Крайморие – север“, „Крайморие – юг“,  „Вромос“, „ Черноморец“,  „Алепу“, „Малък плаж – Лозенец“, Къмпинг „Делфин“, „Резово“. Сред изброените най-скъпа е първоначалната наемна годишна цена за бургаския плаж /254 061 лева/, а най-евтин плаж  „Резово“ в община Царево /847лева/. Новото е, че за първа година, съгласно Методика за определяне размера на минималната наемна цена при отдаване под наем на морските плажове, приета с Постановление №67 на Министерския съвет, първоначалните тръжни годишни наемни цени на всички плажове са намалени с около 30 %, също така срокът на договора е променен на пет /5/ години.

Заявления за участие в търга се приемат всеки работен ден до 17.30 ч. на 31.05.2010г. в Центъра за адмиинстративно обслужване – първи етаж в сградата на Областна администрация Бургас, ул. «Цар Петър» № 1. Условията и изискванията към участниците, тръжна документация, цени и др. са поместени в сайта, а достъпът до всеки един от предлаганите плажове е свободен и желаещите да участват в търга могат да ги огледат предварително.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук