15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

На 17 май Общината отваря спортните си бази

В Деня на българския спорт – 17 май, Община Бургас отваря повечето си спортни бази за безплатен достъп.  Възползвайте се и посетете:

Спортен комплекс "Славейков"

* Спортния корпус към ПМГ и ГРЕ „Раковски“;

* Покрития плувен комплекс в „Меден рудник“;

* Спортна зала „Никола Станчев“ – „Меден рудник“;

* Спортен комплекс „Изгрев“;

* Спортна зала „Бойчо Брънзов“;

* Тенис корт Трета поликлиника и Тенис кортове „Васил Левски“.

По повод 17 май кметът Димитър Николов отправя следния поздрав:

„Уважаеми спортисти и треньори,

Приемете моите поздравления по повод Деня на спорта. Спортът е социален феномен, който се е зародил в дълбока древност и днес е начин на живот за милиони хора по целия свят.

Спечелените от Вас купи и медали, поставените рекорди и извоюваната слава са повод за гордост и признание за упорития труд и постоянство, които влагате всеки ден. Волята за победа, спортното майсторство и феърплеят са достоен пример за най-младите хора в нашето общество.

Празникът тази година е специален за нас, защото Бургас е удостоен с приза „Европейски град на спорта 2015“. Признанието е резултат както на усилията ни да изграждаме добра база и да насърчаваме масовия спорт, така и на резултатите, които Вие постигате в съревнованията. Приемете моите пожелания за здраве, още много спортни успехи и победи, които да продължат изградените традиции!

Честит празник!“.

17 май може да се превърне в още по-голям спортен празник за Бургас, ако хандбалният „Фрегата“ успее да се приближи още повече до шампионската титла на България. Това може да стане пред родна публика в зала „Младост“. След разгромната  победа с 29 : 22 гола над Спартак Варна в първата среща от финалната серия, „Фрегата“ е в пълна бойна готовност да защити първото място от миналия сезон. Вторият сблъсък срещу Спартак Варна е в неделя от 16:00 часа. Ръководството на клуба призовава всички привърженици на хандбала да подкрепят отбора в похода му към втората шампионска титла.

Специално за отбелязването на Деня на спорта, на 17 май е насрочено и най-веселото и шумно събитие – финален кръг на първенството по футбол между детските градини.

Засега са ясни 4 отбора, класирали се за последната фаза, а на 16 май (събота) ще се излъчи още един финалист. Класира се и най-добрият втори отбор от лигата. До момента сигурните участници на финала са отборите на ОДЗ „Златно ключе“; ОДЗ  „Иглика“; ЦДГ „Веселушко“ и ОДЗ „Райна Княгиня“.

Първите мачове започват от 10:00 часа на 17-ти май (неделя) – „Арена Звездичка“ в двора на СОУ „Константин Преславски“. Награждаването ще бъде от 12:00 часа. Събитието е част от програмата на „Бургас – Европейски град на спорта 2015“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук