15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

На 40 г. журналистката Петя Петрова загуби битката с рака

Известната журналистка Петя Петрова е починала от рак, съобщиха нейни близки пред „24 часа“. Тя бе само на 40 години.

Петя е родена в Ловеч, но се мести в София, за да стане спортен журналист, областта, която и харесваше най-много. Кариерата си започва в „Стандарт“, след това работи и в няколко спортни медии. През 1997 г. помага и в спортния отдел на „24 часа“.

Най-голяма популярност доби обаче в „Канал 3“, като нейните репортажи, особено с покойния Иван Славков бяха култови. Батето дори рисуваше схемата на националите по нейните форми.

След това се премести към политиката и започна да прави репортажи. Уволнена бе след протест пред земеделското министерство през 2013 г., защото не взела мнението и на министъра.

Заради уволнението с Петя напусна и тогавашното лице на „Канал 3“ Сашо Диков. Тя обаче не го последва в BiT, а започна да работи сама. В последната година поддържаше новинарски видео блог.

Петя беше много добър човек, постоянно помагаше на всички около себе си и имаше приятели навсякъде, разказаха нейни колеги и приятели. Тя бе запален екозащитник и живееше за каузи в защита на животните.

Петя до последно е крила от всички за болестта си, разкриха нейни близки.

Новината се разпространява във фейсбук, много приятели пишат във фейсбук профила на Петя красиви прощални думи.

Директорът на пресслужбата на правителството Севделина Арнаудова е написала „Мир на душата ти, Петя!“ в профила си в социалната мрежа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук