20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

На 5 октомври ще се проведе дискусия за историята на бургаското образование

По повод 5 октомври – Международен ден на учителя, на същата дата от 16.00 часа в КЦ „Морско казино“ ще се проведе дискусионна историческа ретроспекция на българското образование в гр. Бургас и свързаното с него просветно родолюбиво дело.

Организатори на форума са Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас и Дружество на краеведите „Георги П. Аянов“. Те отправят покана за участие до двама учители  по история от всяко училище, желаещо да се включи.

Основни акценти в дискусията ще бъдат:

– Историческа значимост на българското  образование в Бургас.

– Родолюбивото дело на първите бургаски учители .

– Познавателните интереси на учениците към историята на тяхното училище.

Модератор на дискусията ще бъде ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев – председател на Дружеството на краеведите в Бургас и общински координатор на програма „Краезнание“ към Община Бургас.

В събитието със свои презентации ще участват: ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев, доц. д-р Тинка Иванова – преподавател по история на образованието в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, г-жа Катя Корудерлиева – автор на книгата „Памет бургаска“.

В срок до 3.10.2016 г. имената на  учителите, които ще присъстват на форума, трябва да се изпратят на електронната поща на ЦПЛР-Бургас: [email protected].

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук