15.4 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

На 7 октомври започва раздаването на храни по програма „Благотворителност”

Общата стойност на храните за 2013 година е 35 млн. лева, а количеството им – над 17 000 тона. Първият транш от раздаването ще продължи до 31 октомври в пунктове на Българския червен кръст (БЧК) в цялата страна. Над 331 000 нуждаещи се ще получат по 10 безплатни продукта тази година.
Пакетите съдържат брашно, захар, слънчогледово олио, обикновени вафли, леща, плодов конфитюр, картофено пюре, пчелен мед, ориз и зрял фасул. Вторият транш е планиран за декември. Това съобщиха от Държавен фонд земеделие.
Право да получат безплатни храни имат осем целеви групи, които са предварително определени от Агенцията за социално подпомагане. Това са хората, получили помощи за отопление през последния отоплителен сезон; тези, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност, на които е отказана помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон; майките (осиновителки), получавали през 2012 г. месечни помощи за дете до една година по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД).
Същата помощ ще получат и хората, получили през изминалата година месечна добавка за дете с увреждания; семействата, които през изминалата година са взели еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, и лицата, които се грижат за хора с увреждания и през 2012 г. са участвали в дейността „Личен асистент” на Националната програма „Асистенти на хора с увреждания“. Множество ветерани от войните също ще могат да получат храни от пунктовете на Червения кръст.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук