12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Небивал интерес предизвика изложбата на ПП „Странджа” в Бургас

Небивал интерес предизвика изложбата, която ДПП „Странджа” експонира в залите на бургаския Природонаучен музей. Тя е посветена на 21-ят рожден ден на Парка и показва Странджа в различните сезони и части от денонощието. Художествените фотоси са дело на Евгени Динев.

При откриването на изложбата директорът на ПП „Странджа” инж. Димо Димов подчерта, че за него тази възраст на парка е знакова. 21 години е възраст, в която вече сме се оформили като субекти и можем само да надграждаме. Точно това, което парковата дирекция прави през последните години. Заедно и д-р Дико Патронов, който е един от доайените на идеята за създаването на Парк „Странджа” те припомниха на журналистите съвсем накратко за първите години на парковата дирекция. С гордост разказаха колко интересни и привлекателни места за туризъм и отдих предлага днес Парка на своите приятели и почитатели. Поканиха присъстващите в обновените посетителски центрове в Малко Търново и Граматиково, подканиха ги да минат по новите интерпретативни и образователни маршрути. Разказаха им как и защо създадохме информационно-посетителски център в гр. Ахтопол и го нарекохме „Приморска Странджа”.

С огромен интерес беше посрещната новината, че тази година Фестивалът на зелениката ще се проведе на 7 и 8 май в община Царево. За точното място ще съобщим допълнително.

Изложбата ще остане в бургаския Природонаучен музей до 6-ти февруари. След това тя ще бъде подредена в залите на читалището в гр. Малко Търново.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук