16 C
Бургас
вторник, май 21, 2024

Невиждан товар премина през града

С полицейски ескорт и временна организация на движението по маршрута от Пристанище Бургас до „Лукойл Нефтохим Бургас“ през морския град премина най-дългата товарна композиция за тази година. Мащабна логистична операция транспортира специализирани едрогабаритни детайли за хидрокрекинг инсталацията в бургаската рафинерия. Операцията е организирана от варненска фирма.

60-метровата товарна композиция с 18 оси и 72 колела превози по улиците на града 50-метрова амонячна колона (NH3 Stripper) с тегло 122,5 тона. Общото тегло на композицията беше 200 т.

Специалистите се погрижиха градската инфраструктура да бъде максимално защитена, затова придвижването ставаше с минимална скорост с много спирания и специални мерки за предпазване на  електропреносната, газопреносна мрежа и водоснабдителните кранове. Поетапно беше спирано ел. захранването на въздушната електропреносна мрежа в рискови отсечки от маршрута.

Критичните точки – два 90-градусови завоя и кръгово движение бяха успешно преодолени от композицията. Цялата сложна операция се проведе точно по предварителния план и превозвания свръхгабаритен товар пристигна невредим в рафинерията. Логистичната операция продължава и утре, когато ще бъдат транспортирани други два детайла за рафинерията с дължина 11,5 м и 14,4 м.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук