14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Негативна кампания срещу България ударила шамар на родния туризъм

С близо 40% се смъкнал туристопотокът от Германия към България през месец май 2014 година, обяви председателят на бургаската търговско промишлена палата, Иван Иванов. Украинците, които почиват у нас пък са намалели със 70 на сто. Според Иванов, общият спад на туристите за май е около 2%. Данните са съпоставени със същия период на миналата година. 

Туризъм - плаж

Страната ни продължава да губи трайно и туристи от Франция, Унгария, Словакия и Скандинавските страни. Неочаквано при руските туристи имало ръст. Това обаче се дължало на това, че повечето от тях имат имоти в България и пристигали по-скоро за поддръжка на собствеността, отколкото за почивка. Само в Бургаско, имотите, собственост на руснаци, надхвърлят 42 000.

Иванов е категоричен, че има негативна кампания срещу България в Европа и това също оказва влияние на туристопотока. Въпреки мрачните прогнози, данните показват, че все пак има ръст при някои пазари. Значително нараства броят на посетилите България беларуски граждани, като тенденцията се запазва от миналата година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук