19.3 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Недоволни майки протестираха в Бургас

Десетина недоволни майки от Бургас се включиха в протестно шествие, което премина по главната улица „Александровска“. По маршрута им от пл. „Тройката“ до Часовника не се чуваха призиви за оставка или други скандирания. Протестиращите бяха категорични, че не са обвързани с никоя политическа партия. 

Протестиращите майки, се които имаше и няколко татковци, се обявиха против частичното увеличаване на детските надбавки или увеличаването на детските надбавки само за второ дете. Те определиха действията на правителството в тази посока като дискриминационни.

Младите жени настояват детските надбавки да бъдат еднакви за всички деца в семейството и да не са обвързани с дохода на родителите. Майките недоумяват и защо се взема предвид това дали са ваксинирани или не.

И към днешна дата надбавката за първо дете е едва 35 лева, а предвижданото увеличение за второ дете е 50 лева. Според законовите промени обаче за трето и всяко следващо дете, семейството ще получава отново по 35 лева.

Майките настояват и за улесняване на процедурите за получаване на детски надбавки, което включва отпадане на част от документацията, която се изисква. Групата, която отново се организира в социалната мрежа, обясни слабия интерес към шествието с лошото време. Смятам, че едва ли ще има следващ протест ако бройката на протестиращите се движи около 10.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук