13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Недялко Александров остава в ареста

Окръжен съд Бургас задържа под стража Недялко Александров, който е обвинен в грабеж с употреб. На 06 март около 17.00 ч. в района на площад „Тройката“ откраднал портфейл и набил 9-годишно момче. Представителят на Окръжна прокуратура Бургас поиска спрямо Александров да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Прокурорът посочи, че събраните доказателства водят до обосновавано предположение, че той е автор на деянието, за което е обвинен.

съд Бургас

То се отличава с много висока степен на обществена опасност. В конкретния случай обществените отношения са силно засегнати, тъй като с цел да запази владение върху отнетите вещи, обвиняемият е насочил сила върху 9-годишно дете. Александров е многократно осъждан и е личност с високата степен на обществена опасност.

Служебният защитник на Александров помоли за по-лека мярка за неотклонение, тъй като обвиняемият е съдействал на органите на разследването. Той признава деянието и е готов да възстанови причинените щети. Александров заявява желание да сключи споразумение с прокуратурата и няма намерение да се укрие. Той обаче твърди, че само докоснал детето по ръката, както и че отнетата сума е в по-малък размер.

Александров каза пред съда, че направил грешка, но е готов да бъде наказан, както и да възстанови причинените щети. Той обясни, че работи и се стремял да върви по правия път. От 10 дни спрял да употребява алкохол, който му пречел.

Окръжен съд Бургас като се запозна с представените по делото материали и със становищата на страните, установи, че Александров е разследван за тежко умишлено престъпление, извършено при условията на опасен рецидив. Съдът приема, че може да се направи извод за авторство на вмененото на Александров деяние, както и за наличие на опасност той да се укрие или да извърши друго деяние. Съдът взе предвид високата степен на обществена опасност на престъплението, за което той е привлечен да отговаря, и на личността на Александров. Окръжен съд Бургас му наложи мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас. В случай на жалба делото ще бъде разгледано на 20.03.2015 г. от14 ч.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук