15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Недялко Йорданов подарява на родния Бургас музикално-поетична изповед

„Сцената е моят дом” признава Недялко Йорданов чрез най-новия си спектакъл, който ще бъде представен в родния му Бургас. Музикално-поетичната изповед на обичания от всички поет и драматург  е  подготвена специално за  50-годишната му творческа дейност в театъра.

Тридесет от най-продуктивните си години Недялко Йорданов е отдал на бургаския театър. Дълго ще се говори за своеобразната революция, която неговите пиеси правят в българския театър. Още се помнят емблематичните „Ние не вярваме в щъркели”, „Любов необяснима”, „Мата Хари”, „Една за всички, всички за една”…  Не слизат от сцената и пиесите за деца „Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки” , „Приключения опасни със герои сладкогласни”, „И в дъжд и вятър пак на театър”…

Паралелно с работата по поредната книга, Недялко Йорданов подготвя и автобиографичен филм, в който връзката му с театъра заема ключово място.

Ретроспекцията  на театралните му години  ще можем да проследим в залата на бургаската опера на 14 декември, петък, от 19 часа.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук