11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Нека заедно помогнем на един шампион да проходи

 Георги Димитров Огнянов е петкратен републикански шампион по джудо и многократен републикански шампион по самбо. Състезател и студент на НСА (национална спортна академия). На 22-24.10.2010 година младият боец заминава за Прага в Чехия. Там той взима участие на световно студентско първенство по самбо.

Първоначално Георги отказва да участва на това състезание, като дава път на вице-републиканския шампион. Последният обаче се отказва две седмици, преди световното в Чехия. Така Георги Огнянов е принуден да защити честта на България. Той го прави. Без подготовка, Огнянов заминава за Чехия и на турнира стига до мач за 3то място. По време на срещата обаче, се случва най-лошото. Младият самбист пада на главата си. Дишането му спира още на тепиха. Българинът е опериран по спешност в болница „Винохради“. Диагнозата е строшен 5ти и спукан 6ти шиен прешлен. Има и усложнения.

Родители, близки и приятели на Георги Огнянов се обръщат със зов за помощ към всички, които смятат, че могат да помогнат на шампиона. Георги и до този момент е в тежко състояние, а лекарите не са сигурни за изхода и рехабилитацията. Нашето момче е настаненo в чехската болница „Винохради“. С него е и приятелката му Десислава, също студентка в НСА.

Близките на пострадалия Георги Огнянов изказват своята благодарност на Петър Зографов-директор на дирекция „Контрол и управление на спортната подготовка“, към министерството на спорта. Зографов е уведомил министър Свилен Нейков и така информацията стига до външно министерство. От там близките на Георги разбират за клиниката „Мотол“. В тази клиника Георги има реален шанс да проходи. Цената, която са определили от клиничното заведение е 260 евро на ден. Тя покрива лечения и рехабилитация. Става дума за срок от един до три месеца или общо по 8 хиляди евро месечно.

Петър Зографов, заедно с усилията на дружество „Армеец“ са уверили, че ще помогнат с известна сума. За съжаление тя не достига. „Бившият президент на федерацията по самбо и настоящ депутат, Р. Стоилов е дал обещание да открие сметка в помощ на българския състезател. „До като очакваме стабилизирането на пострадалия, искаме да вярваме, че мълчаливите ще проговорят, а институциите ще действат по-активно. Затова се обръщаме към всички, от които зависи-да помогнем на Георги.

Банковата сметка за събиране на средства за болнично лечение и рехабилитация е:

ОББ-АД
BG 96UBBS 80021027781430
BIC CODE : UBBS BGSF
МАРИЯ ОГНЯНОВА

georgi_01.jpgzov2.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук