14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Ненчев: Армията ще остане на границата колкото е необходимо

Българската армия ще остане тук колкото е необходимо, за да гарантираме спокойствието по границата. Това каза днес, 18 октомври, министърът на отбраната Николай Ненчев след срещата си с военнослужещите, които изпълняват задачи по логистично осигуряване и наблюдение на границата в района на Елхово.

„Направих инспекция на условията, при които работят военнослужещите от Сухопътните войски и се запознах на място със ситуацията“, каза министър Ненчев. Той подчерта, че действията на военнослужещите на границата са изключително важен принос, който трябва да бъде достойно оценен от българското общество.

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов заяви, че Сухопътните войски се справят отлично с поставените задачи и са в добро взаимодействие със служителите от гранична полиция. „От днес разполагаме още 19 човека допълнително“, информира генерал-лейтенант Попов и допълни, че транспортната вертолетна авиация ще бъде използвана за периодични полети, основно по границата с Македония и Гърция.

Министър Ненчев посети ГКПП „Капитан Андреево“, където през изминалото денонощие са задържани нелегални мигранти. „За мен е важно да имам пълната картина на ситуацията, защото считам, че само така можем да вземаме отговорни решения за нашите действия“, подчерта още министър Ненчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук