13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Неочакван обрат в Слънчев бряг, Йордан Георгиев е избран за изпълнителен директор на новия борд

Йордан Георгиев , общински съветник от БСП Бургас, е избран за изпълнителен директор на „Слънчев бряг”АД. Това е станало късно снощи на проведено заседание на новия борд, който беше избран на общо събрание на акционерите на 23 юни. Председател на борда става Веселин Маринов, който се счита за приближен до ДПС. В борда влизат още Румен Кулев-, Светлодара Петрова и Таня Власиаду.

на снимката: Йордан Георгиев, Румен Кулев и Веселин Маринов
на снимката: Йордан Георгиев, Румен Кулев и Веселин Маринов

Документите за Агенцията по вписване са готови, предал съм ги на адвокат и днес или утре трябва да бъдат внесени”, съобщи за zonaburgas.bg Йордан Георгиев. Той коментира още, че събранието снощи е било „горещо” заради разпределението на постовете. Припомняме, че първоначално се предполагаше, че Йордан Георгиев ще е шеф на борда, а Веселин Маринов- изп. директор. С тази рокада обаче става ясно, че БСП поема администрирането на курорта, а човекът на Йордан Цонев- Веселин Маринов няма да има право да разписва документи.

Остава въпросителната обаче дали новият борд ще бъде вписан без проблем в Търговския регистър, тъй като решенията на извънредното Общо събрание, което се проведе в края на миналата година, бяха оспорени в съда.

Упълномощеният адвокат Райко Илиев вече е внесъл документите от проведеното извънредно общо събрание на акционерите на „Слънчев бряг”АД за регистрация на новоизбрания СД, разбра zonaburgas.bg.

Решението на съда се очаква най-рано в понеделник.Тогава ще се разбере дали „Слънчев бряг”АД ще има нов изп. директор или такъв ще остане Златко Димитров.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук