16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Непредумишленото убийство на един булевард

Дебатите за кича на „Богориди” започнаха. Днес се проведе първата от серия срещи преди мащабния ремонт, който булевардът трябва да претърпи.

Общински съветници и художници умуваха как да се случи преобразяването, така че доволни да бъдат и туристите, и търговците. Общата идея е, че тенти и чадъри трябва да бъдат уеднаквени, а рекламните табели сменени – с по-семпли.

Така, според членовете на комисията по туризъм в местния парламент, бул. „Богориди” ще върне автентичния си вид. За целта обаче е нужда изцяло нова наредба за рекламата, стана ясно по време на срещата.

Zonaburgas.bg попита бургазлии, достатъчно атрактивни ли ще бъдем за чужденците, ако сменим настилката и „пръснем” пейки и пластики по цялото протежение на булеварда?

Отговорът е, по-скоро не. „Богориди” е далеч от представата за централна пешеходна зона на европейските туристи и трезвомислещите хора в града го знаят.

Архитектурни чудеса, няма. Търговските обекти са типични за квартална централна зона. Чужденци с фрешове, пици на парче и „бутици” в прогнили бараки не се „ловят”, смятат жителите на Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук