13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Непълнолетен от Сливен, блъснал пешеходец иска по-лека присъда от 2 години затвор

Апелативен съд – Бургас разгледа дело, образувано по жалба на Христо Тодоров срещу постановената му от Окръжен съд – Сливен присъда от 2 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим в затворническо общежитие от открит тип.

катастрофаТой е признат за виновен за това, че на 4 януари тази година, в с. Богданово, край Нова Загора, с лек автомобил „Мерцедес”, без да има необходимата правоспособност, нарушил правилата за движение и причинил смъртта на пешеходец, като след катастрофата е избягал от местопрестъплението. Тодоров, който вече е навършил пълнолетие, обжалва присъдата и моли да му бъде наложено по-леко наказание. Той и неговият защитник не се явиха в съдебната зала днес.

Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас поиска присъдата да бъде потвърдена. Прокурорът посочи, че твърдения в жалбата противоречат на фактите по делото, които са били признати от подсъдимия в процедурата на съкратеното съдебно следствие пред първоинстанционния съд. Държавният обвинител намира, че при определяне на наказанието на Тодоров, Окръжен съд – Сливен се е съобразил със смекчаващите вината му обстоятелства – непълнолетната му възраст към датата на извършване на деянието, чисто съдебно минало и направеното признание. Съдът обаче е взел предвид и отегчаващите вината обстоятелства – подсъдимият е допуснал нарушения по Закона за движение по пътищата, той управлявал моторно превозно средство без правоспособност, движил се е със скорост два пъти по-висока от разрешената, избягал е от местопроизшествието и други.

Апелативен съд – Бургас ще се произнесе по делото в 30-дневен срок.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук