21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Несебърски села с нова спортна база

Модерни, спортни съоръжения бяха открити днес в три несебърски села Гюльовца, Оризаре и Кошарица. Философията на общинската политика е да развива спорта в съставните селища и да дава възможност на младите хора да спортуват.

В Гюльовца беше прерязана официално лентата  на мини футболно игрище.  Той е с размери на игралното поле 40 на 20 метра, разчертано и оборудвано според нормативните изисквания на спорта. Футболното игрище е с изкуствена трева и е изградено изцяло с пари от общинския бюджет.

Кметът на Гюловца се похвали, че на новия футболен терен ще тренира и местния отбор „Светлина”.

С две нови спортни площадки за мини футбол и комбинирано за баскетбол и волейбол, както и със съвременен парк,  от днес може да се похвали и село Оризаре.  Обектът е достъпен и за хора в неравностойно положение.

В село Кошарица беше открита фитнес зала, която се помещава в сградата на старото кметство. Предвижда се на нейно място да бъде изградена модерна, закрита автогара, но във нея отново ще има място за фитнес зала, обясни кметът на селото.

Във фитнес залата има и специално помещение за канадска борба, тъй като в Кошарица има голям интерес към този спорт.

В последните месеци община Несебър започна изграждането на редица проекти с местно значение.  Тези, които днес бяха открити, са поредните, с които се цели не само благоустрояване на пространството с модерни и съвременни зони за спорт и отдих, но и подобряване условията на живот на населението в съставните  селища на общината.

След  откриването на фитнес залата  в Кошарица, кметът на Несебър Николай Димитров инспектира и строежа на новата детската площадка, която се намира в двора на училище ”Св. Иван Рилски” в селото.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук