31.5 C
Бургас
понеделник, юни 17, 2024

НЕСЕБЪРСКОТО УЧИЛИЩЕ ДОМАКИНСТВА НА „СТОЛИЧНА 3 Х 3 ЛИГА”

Баскетболният турнир, състоял се на спортната площадка в СОУ „Любен Каравелов”-Несебър, бе организиран от „Столична 3 х 3 лига”. В него се включиха 8 отбора,от: Несебър, Черноморец, Бургас, Ямбол, Варна, Сливен, София и Видин.         

IMG_157 -1Над всички се открои отборът на „NordGym” в състав:Иван Тилев, Михаил Капитанов и Данаил Христов,който зае първо място. На второ място се класираха „Сънчовците”, които печелят промоция за финалния турнир на „3 х 3 веригата” в София.

В съпътстващите турнири за деца до 12 г. и юноши до 18 г. взеха участие 12 тима от целия регион.

При най-малките златните медали отидоха в Ямбол, а при батковците най-добър бе „Черноморец”. За най-добрите имаше купи и медали, осигурени от Община Несебър и материални награди от Foot Court и K1X.

Призовете на победителите във всяка възрастова група връчи специалният гост на турнира – капитана на националния отбор на България Христо Николов – Гларуса.

Начело на атракциите се оказа рапарът Спенс, който взе участие в самия турнир и показа завидни баскетболни умения. Един от най-добрите български хип-хоп изпълнители зарадва публиката си и с изпълнение, което посвети на събитието в Несебър.

Най-популярен сред участниците се оказа турнирът по стрелба от далечно разстояние, в който се включиха над 30 състезатели. Най-точен мерник показа Данаил Христов от шампионите. В надпреварата по забивки най-висок отскок и акробатични умения демонстрира гостът от Украйна Виталий.                                                                                                   Ръководството на Столичната „3 x 3 лига” изказва специални благодарности на Община Несебър и местния Баскетболен клуб- Несебър, който в лицето на Стойчо Кукучев има неуморен двигател и в бъдеще баскетболната общественост може да очаква нови постижения от школата в курортния град.

Мара МОМЧИЛОВА

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук