14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Несебър вдига модерен Културен център?

Община Несебър ще очаква финансиране на проекти във водния сектор и културната инфраструктура. Това стана ясно на поредна среща за възможностите на държавната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” през 2014 година. Внесените миналата седмица проекти от града на ЮНЕСКО бяха пет. Поради малкия бюджет на програма обаче, експертите в Черноморската община са решили да редуцират предложенията си.

Засега се отлага изграждането и рехабилитация на няколко мостови съоръжения. Алтернативни начини на финансиране ще се търси и за пътя до село Емона в местността Иракли. „Проектите са важни, но даваме приоритет на водната инфраструктура”, обясни кметът на Несебър Николай Димитров, на среща със свои колеги при обласнтия управител.

Морският град ще кандидатства и за финансиране на идеята за строителството на Многофункционален културен център, какъвто морския град все още няма. Планът на сградата вече е готов. Модерният й облик ще допълват атрактивни външни площи. Постройката ще бъде съобразена с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност. Предвидено е дори изграждането на подземен паркинг.

Ако подадените от община Несебър проекти бъдат одобрени за финансиране по държавната програма, то те трябва да бъдат изпълнени до края на 2014 година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук