13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Несебър гарантира за спокойствието на туристите пред чужди дипломати

За трета поредна година Община Несебър организира среща с представители на дипломатическите мисии у нас преди старта на летния сезон. Консулите на Финландия, Естония, Ирландия, Великобритания, Дания, Норвегия и Швеция бяха запознати с готовността на община Несебър за старта на туристическия сезон, с рекламната политика в туризма, с организацията на транспорта, с реда и сигурността на туристите, здравеопазването и културната програма. Кметът на Несебър Николай Димитров говори за направените инвестиции в благоустрояването на Несебър- в пътна инфраструктура, техническите съоръжения, парковите площи, спортни зони и заяви, че екологията ще бъде приоритетна политика на всички граждани, гости и туристи в Несебър през лято 2010г. Беше подчертано също, че стремежът на общината е да развива туризъм и извън активния сезон, като културен, исторически и религиозен. Като цяло очакванията са, че лято 2010 ще бъде по- добро от миналогодишното.

 Представителите на дипломатическите мисии у нас се интересуваха най- вече от медицинското обслужване на територията на Слънчев бряг, от санкциите към такситата- измамници, от нарушенията в чейндж бюрата и източването на дебитните карти с фалшиви устройства, поставени по банкоматите. Като цяло обаче от чуждите консулства признаха, че престъпността на територията на Несебър и Слънчев бряг е намаляла значително и чуждите туристи се чувстват много по- спокойни.

„След трудните 2006-2007 година, когато имахме изключително висока вълна на престъпност и много проблеми сега ръководството на община Несебър и ръководството на полицията предприеха много важни действия и  в момента Несебър е едно много по- добро място за туризъм, по- сигурно и много по- приятно“, каза Константин Дараданов- почетен консул на Швеция, Норвегия и Дания у нас. Той допълни, че туристите винаги ще имат оплаквания. „Те пристигат у нас, за да релаксират, да отпуснат нервите и понякога са склонни да прекрачват определени граници. Може да се направи повече обаче в посока на инфраструктурата и преодоляването на проблеми като шума, кражбите на данни от банкомати, измамите в обменните бюра. „Важното е, че имаме наличието на една много сериозна воля от страна на община Несебър в подобряването на условията за идващите туристи“, допълни още Дараданов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук