13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Несебър е част от първия европейски проект за деца

За втори път Несебър ще стане домакин на Националния олимпийски събор „Юначе“. Участие ще вземат 17 спортни отбора с 340 деца от 7 до 10-годишна възраст от клубовете „Юначе“ в училища и спортни школи от Бургас, Велико Търново, Лясковец, Несебър, Приморско, Свиленград, София, Стара Загора, Шумен и село Бело поле, Видинско. В трите дни на събора от 31.10 до 02.11, участниците ще се състезават в гимнастически комплекси „Юначе“ в две възрастови групи, ще рисуват и ще рецитират стихотворения, ще участват в атлетически игри и кросове. Съборът е посветен на 1 ноември – Ден на Будителите,nesebar-1.jpg на 50 години Български съюз за физическа култура и спорт и 110 години от създаването на СБГД „Юнак“. Той е най-значимото събитие от дейностите по проект №535 „Спорт и творчество“, с който Съюза на българските гимнастически дружества „Юнак“, в партньорство с 33 ОУ „Санкт Петербург“ – София, НУ „Цани Гинчев“ – Лясковец и 17 СОУ „Дамян Груев“ – София, се класира по приоритетно направление на Министерство на образованието и науката – „Да направим училището привлекателно за младите хора“ – от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ на Европейския съюз.Програма:

Вторият национален олимпийски събор „Юначе“ ще започне на 31 октомври като веднага след пристигането си, участниците гостите ще се съберат в двора на СОУ „Любен Каравелов“. Там ще се състои тържествено преброяване на участниците и изнасяне на националното знаме от 16:30  часа.

Факелно шествие до Стария град под съпровода на духова музика и мажоретки ще заведе малките спортисти до Читалище „Яна Лъскова“. Там местните таланти от Общински детски комплекс и хор „Българка“ ще поздравят гостите. Официалното откриванеж и концертът в навечерието на Деня на народните будители ще е с начален час 17:30.

От 09:00 до 16:00 часа на 1 ноември, децата от олимпийския събор ще изявят своите способности на сцената на читалище „Яна Лъскова“ – ще рисуват,  ще рецитират стихотворения, ще участват в атлетически игри и кросове.

Закриването на събора ще се състои на 2 ноември от 09:30 часа отново в двора на СОУ „Любен Каравелов“, където след отчитане на резултатите от съзтезанията най-изявените участници ще получат награди.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук