15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Несебър затвърждава позициите си като най-желана дестинация

Несебър продължава да се налага като една от най-хитовите дестинация по българското Черноморие. Това се потвърждаваt и от резултатите, които отчита международният туроператор Thomas Cook Group. Представители на компанията участваха в съвместна работна среща в столицата между Министерството на туризма, кметове на общини, сред които беше и кметът на Несебър Николай Димитров и представители на туристическия бранш.

Според Питър Фанкхаузер, генерален изпълнителен директор на международния туроператор Thomas Cook Groupсе, броят на туристите, посетили страната ни до края на този сезон се очаква да достигне 400 000 души, което е 16,5% ръст в сравнение с миналата година.

На срещата стана ясно, че през сезон 2017 международният туроператор, който в момента изпълнява 13 седмични полета до Бургас от Великобритания, ще увеличи чартърите до 14 през сезон 2018. Голяма част от туристите са посетили именно Несебър и през това лято. По време на срещата кметът Николай Димитров отчете резултатите на местната администрация в посока повишаване на туристическата привлекателност на общината. „Работим за удължаване на сезона чрез развиване на културен, поклоннически, фестивален туризъм. Направи ми приятно впечатление фактът, че Несебър е позната дестинация за Питър Фанкхаузер. Той сподели, че е в София за първи път, но в Несебър е идвал няколко пъти“, сподели Димитров. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук