13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Несебър отбеляза Световния ден за борба със СПИН

Несебър отбеляза и тази година Световния ден за борба със СПИН. Ученици от училище „Любен Каравелов”, които са доброволци към БЧК, запознаха хората по улиците с начините за заразяване с вируса на ХИВ и препоръките на световната организация за предпазване от болестта.

На всеки гражданин бе поставена червена лентичка, която е символ на кампанията. Бяха раздадени презервативи и брошури с полезна информация. Това е съвместна инициатива между местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и отдел здравеопазване и социални дейности.

Във фоайето на училището в Несебър със свещи бе изобразено  и запалено логото на кампанията –  червената лентичка.

По данни на ООН, около 34 мнл. души  по света живеят със заболяването. Броят на заразените с вируса ХИВ се увеличава най-бързо в Източна Европа и Централна Азия. За първи път Световният ден за борба със СПИН е отбелязан през 1988г. От тогава насам, неправителствени организации и отделни личности по света ежегодно популяризират кампанията, а целта е да се създадат навици на безрисково сексуално поведение, да се даде по-голяма гласност и повече хора да се подложат на изследване.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук