14.3 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Несебър отбеляза световния ден за борба със СПИН

 В Несебър ученици и граждани имаха възможност да присъстват на DJ парти с много музика  и полезна информация за вирусното заболяване ХИВ/СПИН. Събитието е част от разяснителната Анти СПИН кампания, провеждана в община Несебър, с която се отбелязва Световният ден за борба със СПИН – 1 декември. Мероприятието е организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Несебър.img_0281-11111.JPGОсновната цел на проявата е да се повиши културата на младите хора как да се предпазват и как да подкрепят хората, носители на ХИВ вируса. За тази цел към присъстващите бяха отправяни послания, и важна информация от техни връстници.

Първото послание към подрастващите отправи  кметът  на община Несебър Николай Димитров. Той се обърна към децата с думите: „…бъдете информирани, повишете здравната си култура и най-вече – отнасяйте се отговорно към своето здраве“. Послания отправиха още д-р Чобанов, Димитър Пурнарев и мис Несебър 2009 Добра Илева.

Всеки от присъстващите имаше възможност да изрази своето мнение, какво знае за ХИВ вируса и как да се предпази от СПИН, като го напише на така наречената: „Стена с послания“.  

С това събитие бе поставено началото на Националната Антиспин кампания – 2010г. на територията на Община Несебър под мотото ,,Универсален достъп и човешки права“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук