13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Несебър отбеляза 30 години в UNESCO с изложба на бивш кмет

33 графични портрета, между които и няколко автопортрета, рисунки и етюди показа в Демонстрационния център на занаятите най- дългогодишният кмет на Несебър Васил Киров. Датата на изложбата не е избрана случайно, тъй като на 9 декември 1983 година Несебър официално става град на ЮНЕКО. Тогава именно Васил Киров е кмета, посрещнал радостната вест. Той е бил кмет на Несебър общо 14 години, в два различни и важни периода за развитието на града. Първият – 1962- 66 г., когато започва развитието на Несебър като туристически град и вторият период от 1981 – 90 г.

Васил Киров признава, че трудният и отговорен пост не успява да го отдалечи от голямата му страст – рисуването.

Тази година Васил Киров отбеляза 80-годишен юбилей и за първи път показва своите картини. Изложбата е озаглавена „Философът, който рисува”. Кметът на Несебър Николай Димитров подари цветя на съпругата на Васил Киров и сподели чия е била идеята за тази изложба.

Рисуването остава хоби за дългогодишния кмет на Несебър, но затова пък неговите портрети са вдъхновение за сина му, който става професионален художник.

Пред приятелите, дошли да разгледат картините Васил Киров сподели, че посвещава тази изложба на човеколюбието, защото винаги го е вълнувал човекът и неговата индивидуалност, затова е рисувал и портрети.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук