11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Несебър посреща „Кралицата на моретата“

„Европа” е вторият круизен кораб,който ще акостира на 16 април на Морска гара- Несебър за настоящия туристическият сезон.Отправното пристанище на кораба е Пирея в Гърция, след това са Волос,Солун и Дикили като пристигането в Несебър е на шестия ден в 8 ч.,а отплаването за Трабзон е в 16 ч.От Трабзон маршрутът продължава за Батуми, Сочи, Констанца, Одеса, а крайното пристанище е Истанбул.

luco1Туристическият кораб,плаващ под флага на Бахамските острови, е построен в Германия през 1999 г.Той е от клас „Делукс”,има 7 палуби, дълж. му е 199 м,шир.-24 м, тонаж-28 890, гази до 6 м. и развива макс.скорост – до 21 възела/час Тези параметри му позволяват да акостира директно на кейовете на пристанищата, които са недостъпни за гигантските лайнери.

Корабът «МС Европа» е от рода на малък лайнер, голяма яхта, разкошен и безупречен дотолкова, че 13 поредни години от момента на пускането във вода той остава не само недосегаем за своите конкуренти,а според класацията на „Берлиз”,се смята за най-добрия круизен кораб на планетата.На него екипаж от 275 души се грижи за 408 пътници.                                                                                                                                                            

На борда има 4 ресторанта, 1 басейн,търговски и фитнес-център, спортна зала,соларен и масажен салон, библиотека,театър, киносалон, фотомагазин, ювелирен бутик, парфюмерия,козметичен салон, болница,детска градина,младежки сектор, интернет център,ксерокс, принтер и факс център.

След 13 поредни години на първо място, през последните две години корабът „MС Eвропа” отстъпва първата позиция. По ирония на съдбата, по-малката сестра на круизния кораб „Европа 2” сега е със статут „Кралица на моретата“.

И двата лайнера са собственост на корабното дружество Хапаг-Лойд като „Европа 2” достига 1860 от максимум 2000 възможни точки – никой кораб досега не е постигал такъв висок резултат!

За класацията британският круизен експерт Дъглас Уорд оценява 285 кораба, като критериите му са обслужването на борда, състоянието на спалните помещения и палубите, шоу програмата и забавленията на кораба, кухнята и други,като констатацията е,че: „Няма други кораби, които да са с толкова висок стандарт, като „MС Eвропа” и „MС „Eвропа 2”, както и техният екипаж”.

Освен по пристанища в Черно море,корабът може да се срещне и по бреговете на Полинезия,и на круиз в Азия, и в пристанищата на близкоизточните эмирати, и по традиционите маршрути в Балтийско, Северно моря и Средиземно море. Околосветските круизи на „MС Eвропа” са сред най-предпочитаните за платежноспобната клиентела,тъй като обслужването на кораба може да се обозначи с думата «pampering».На български най-подходящият синоним звучи като «всеки каприз».

                                                        текст и снимка:     Максим МОМЧИЛОВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук