12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Несебър продължава културния обмен със Сафранболу

Кметът на Община Несебър Николай Димитров се срещна вчера с Емил Николов, представител на кмета гр. Сафранболу, д-р Недждет Аксой. Несебър и Сафранболу са се побратимили преди много години, а това което ги свързва е, че и двата града имат честта да заемат мястото си сред градовете Световно културно наследство на ЮНЕСКО.

Целта на срещата бе да се обсъдят нови възможности за поддържане на отношенията между Несебър и Сафранболу, а предложението на Николай Димитров е това да се случи чрез културен обмен между фолклорните състави на двата града. Емил Николов сподели, че както жителите, така и управниците на турския град винаги са ценели изключително много побратимия си Несебър, заради неговата история, култура и обаянието, което притежава и до ден днешен той остава като пример, който да следват. В тази връзка Николай Димитров сподели, че за него ще е удоволствие на предстоящия празник на Несебър 15 август, специални гости да бъдат кметът Недждет Аксой, негови колеги и жители на Сафранболу.

 

В края на срещата Николай Димитров подари на кмета г-н Аксой почетен знак от Община Несебър, като символ на затвърждаването на отношенията между двата града, както и книга и филми за българския град на ЮНЕСКО.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук