11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Несебър развива сватбен туризъм със стихове от Омир и романтична пътека

Нов сватбен маршрут и нов брачен ритуал със стихове от Омир е разработила Община Несебър с амбицията да развива сватбен туризъм. Романтичната пътека сред средновековни църкви и калдъръмени улички могат да извървят всички, които искат да се венчаят в Несебър или да подновят своята брачна клетва. Новият туристически продукт беше представен в рамките на фестивала  УИКЕНД ЗА ЛЮБОВ И ВИНО В НЕСЕБЪР, който се провежда за първи път, но е на път да се превърне в традиция. Започва  строителството и новата ритуална зала.

С томбола, една от регистриралите се двойки за участие във любовния фестивал, спечели уикенд за двама в средата на август, когато е празникът на Несебър. Влюбените вече приемат и идеята за романтична сватба в древния град.

В Ритуалната зала на Стария Несебър адвокат Марияна Пушева говори защо бракът не е демоде и защо е добре да сключим брачен договор, след като се женим по Любов, а астролог направи любовен хороскоп на всички желаещи.

Градът на ЮНЕСКО е предпочитано място за сватби от много чужденци, които се влюбват в неповторимата атмосфера, съчетанието на море и древна архитектура.

Участниците във фестивала изгледаха и премиерата на филма „Несебър – пътят на любовта” . През април в града ще се проведе и първият Международен симпозиум на сватбените фотографи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук