15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Несебър се извини на незрящите туристи /видео/

Община Несебър поднесе извинение на незрящите туристи, които бяха нападнати от 21-годишния Тодор Маринов в центъра на Стария град. От името на кмета Николай Димитров и от името на целия град Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“, и  отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично“  поднесоха извиненията. Незрящите туристи бяха уверени, че всички местни жители са дълбоко възмутени от хулиганската постъпка, категорично се разграничават от такова поведение  и не толерират подобен тип агресивно отношение към който и да е било. 

Александра Бангова- Дойде кмета на Несебър, много, много мил беше и каза- Извинявайте!  Дойде със свещеник, мисля, че се казваше отец Петър. Но ние чакаме извинение от този човек, който ни нарани , защото кметът  не е длъжен да ни се извинява  

Едита Худанкова – Ние сме много благодарни за това, че той дойде с отеца, това много ни удиви останах с много добро впечатление

Единият от двамата туристи на срещата  бе Марош Банго, известен като словашкия Бочели. Той  остана трогнат от жеста на внимание и сподели, че не за първи път е в Несебър-град, където се чувства особено емоционално.

От община Несебър подариха на туристите от Братислава копието на чудотворната икона на Черната Богородица- закрилница и пазителка на Несебър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук