20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Несебър строи жилища за социално слаби в ж.к. „Черно море“

  С 14 гласа “за” и 4 “против” общинските съветници в Несебър приеха предложението на кмета Николай Димитров за изграждане на жилищна сграда в жк “Черно море”. В нея ще бъдат изградени 42  жилища, в които ще бъдат настанени социално слаби семейства, които живеят в  бунгала в новата част на Несебър.Към настоящия момент тези сгради са в лош и грозящ вид и създават опасност за обитателите им.

В докладната на кмета на Несебър се изтъква,че тъй като в момента Общината не разполага със свободни жилищни имоти за настаняване на семейства в неравностойно социално положение,се налага необходимостта от изграждане на специализирана жилищна сграда.

     В нея ще бъдат настанени живеещите в бунгалата, картотекирани като жилищно нуждаещи се.

С изграждането на новата жилищна сграда обаче ще бъде решен проблема не само на тези социално слаби семейства, а и на други граждани- жители на общината с установени жилищни нужди, които желаят да бъдат настанени под наем в общински жилища. Ше се осигури и резервен жилищен фонд, с който не се разполага към настоящият момент.

    Началната конкурсна цена на правото на строеж е 2 150 560 лв.Спечелилият участник за изграждане на обекта се задължава да съгласува заданието и проектите по време на тяхното изготвяне и преди внасянето им за одобряване.

Срокът за изграждане,въвеждане в експлоатация на сградата в  жк”Черно море” и предаването й на Община Несебър е до 30 месеца от сключването на договора за отстъпено право на строеж.

Максим Момчилов

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук