11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Несебър със супермодерни детски градини по европейски стандарт

Несебър ремонтира 4 детски градини и едно училище по спечеления от общината проект за подобряване на енергийната ефективност. В проекта са включени ОДЗ „Обзорче” в Обзор, детската градина в село Оризаре, детската градина в село Кошарица,  ОДЗ „Калина Малина” в Несебър и гимназия по туризъм „Иван Вазов” в  Слънчев бряг. Проектът се изпълнява по ОП „Регионално развитие”.

Директорката на детска градина „Калина Малина”, Людмила Василева каза, че ремонтните дейности в детското заведение вече са на финален етап.

В детското заведение е поставена топло и хидро изолация и е направено цялостно външно саниране сградата. Извършена е вътрешна топлоизолация и е подменена подовата настилка. Подменени са тръбите на парната инсталация, предстоят още някои козметични подобрения.

 Кметът  Николай Димитров лично инспектира свършената работа в детската градина и обсъди с директорите предимствата, които ще получат децата след приключването на проекта- изключително добри битови условия, намаляване нивото на отделяните вредни емисии, съкращаване на разходите за отопление и повишаване енергийния клас на сградата. Димитров съобщи, че общината има намерение да построи супер модерна детска градина и в Стария град.

 До края на годината трябва да приключи ремонта и на останалите 4 учебни заведения в общината.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук