12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Несебър с нови паркоместа за велосипеди

Общинска администрация Несебър монтира паркоместа за велосипеди в Северния паркинг на Стария град. Идеята е да се насърчи един по-екологичен начин на живот чрез използването на велосипедите като средство за придвижване. Също така, това е един прекрасен, по-икономичен, ефективен и здравословен начин на транспорт. велосипедиНовата придобивка ще се ползва напълно безплатно както от гражданите на Несебър, така и от туристите и гостите дошли да посетят и разгледат природните и културно-исторически богатства на града.

колелетаРедица страни се опитват да наложат именно този начин на движение, а като лидер в това отношение можем да посочим Холандия. В световен мащаб има все по-голям интерес към холандските практики в градския транспорт. Сред основните причини са: урбанизацията, прехода към устойчивост в транспорта и фактът, че велосипедите имат значителен принос за градската мобилност, безопасността по пътищата, икономиката, социалното приобщаване, здравето и намаляването на вредните емисии.

велостоянкиВсички изброени по-горе причини, са едно добро основание да използваме велосипеда, когато не на всяка цена е нужен автомобила. Това ще има ефект върху нашето здраве, природата и цялостния облик на града ни.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук