14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Несебър с нов фестивал през юли

Тази година община Несебър е подготвила нова изненада на своите граждани, туристи и гости. В богатата лятна културната програма, ще бъде включен още един фестивал, а именно – I Международен фестивал „НЕСЕБЪР – ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА”. Това ще е негово първа издание, а очакванията са събитието да предизвика голям интерес.

фестивал НесебърI Международен фестивал “НЕСЕБЪР – ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА ”, ще се проведе с участието на ансамбли, творчески колективи, хорове, формации, студия и изпълнители от България и други страни. Във фестивала могат да участват деца и младежи от цял свят, а всички те имат възможността да покажат качествата и таланта си. Организатори на конкурса са Община Несебър и Общински детски комплекс – Несебър, а самото провеждане се предвижда да е ежегодно от 2 до 7 юли в гр. Несебър.

Хилядолетният град отдавна се е превърнал в център на множество фестивали, форуми, конкурси и др., които събират хиляди деца и гости от цял свят. С включването на поредния фестивал в културната програма на община Несебър, за пореден път се доказва, че местната администрация работи усилено в посоката на развитие и новаторство, за което говорят множеството събития които се организират, както и голямата им посещаемост. Ето и някои от вече утвърдените мероприятия, някои от които предизвикват голям чуждестранен интерес: Международен детски фeстивал „Слънце, радост красота”, Международен арт фестивал „Съзвездия в Несебър”, Международен гимнастически фестивал „Несебър”, Международен конкурс „Аз обичам Черно море”, Национален фестивал на сватбения туризъм „Любов и вино в Несебър” и др.

Несебър, град на Световното културно наследство, отново ще стане една голяма сцена на изкуствата. Срещата на история и изкуство ще вдъхнови и озари много нови таланти, ще създаде една особена атмосфера от срещата на различни култури, традиции и религии. Това от своя страна, ще привлече нови гости на Несебър, който по всички данни и икономически показатели, е най-развитата в туристическо отношение община в България и посреща ежегодно най-голям брой туристи.

С всички фестивали и събития, които се провеждат целогодишно на територията на морската община, я превръщат в една четирисезонна дестинация за почивка и туризъм, която всеки трябва да посети, за да се запознае с природните й забележителности, богато културното наследство и хилядолетна история.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук