14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Несебър с приз за «Най- бързо растящ град» заради бейби бум

Несебър грабна приза «Най- бързо растящ град» в класацията за «Най-добър град за живеене», която се провежда за 7-ма поредна година.

 

Градът беше отличен заради  социалната политика, насочена най-вече към децата и младите семейства и повишаване на раждаемостта на фона на демографската криза в страната.

 

Един от факторите за това, в Несебър да се раждат повече бебета е , че от 2007г.  всеки новороден жител на общината и  родителите му получават еднократна помощ и за последните две години са изплатени общо 1 200 000 лв. помощи за новородено и за процедури за бездетни двойки .

 

Жителите на Несебър обясняват на какво се дължи, призът за най-бързо растящ град.

 

Несебърският кмет посочи, че освен раждаемостта, друг стратегически приоритет за ръководството е модернизирането, разширяването и строителството на детски градини. В града на ЮНЕСКО има 7 детски градини, като най-новата се намира в новия квартал Черно море. Вече има проект за още една, която ще се намира в Стария град.

 

В града функционира Център за социална рехабилитация, в който се грижат за 30-40 деца със специални потребности. Предстои откриване и на Център за обществена подкрепа, където психолози ще работят с деца и семейства с проблеми.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук