14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Несебър търси поети

Несебър обявява началото на Национален поетичен конкурс на тема „Несебър“ по повод празника на град – 15 август. Културната проява се провежда под патронажа на кмета Николай Димитров и в нея могат да участват автори без ограничение във възрастта.

Всеки участник може да представи до две стихотворения, придружени с кратка биографична и творческа информация, както и данни за обратна връзка като адрес, телефон и имейл.

Произведенията, участващи в конкурса, трябва да не са публикувани другаде, освен в периодичния печат, и да не са награждавани в други регионални или национални конкурси. Конкурсните стихотворения ще се журират от компетентно жури с тричленен състав.

Авторите, спечелили първа, втора и трета награда, получават диплом от Община Несебър, предметна награда и парична премия:

І място –  в размер на 500 лв.
ІІ място –  в размер на 300 лв.
ІІІ място –  в размер на 200 лв.

Стихотворенията, отличени в конкурса, ще бъдат качени на официалния интернет сайт на Община Несебър – www.nesebarinfo.com, както и във фейсбукстраницата ShareNessebar. Предвижда се и издаването на алманах, в който да бъдат публикувани текстовете на номинираните и участници в конкурса.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук