11 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Несебър ще поиска чрез съда улиците на Слънчев бряг

Искова молба  за определяне на собствеността на част от улици и алеи в зона „Изток” на комплекса „Слънчев бряг” ще внесе в Районен съд-Несебър местната община. Това каза кметът Николай Димитров по време на среща с хотелиери, организирана от Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Исковата молба ще бъде внесена в съда на 21 август /вторник/, каза адвокат Таня Дамянова.
По този начин предприемаме действия и процедури от страна на общината в посока решаване на проблема със собствеността, стопанисването и поддръжката на инфраструктурата в зона „Изток” на комплекса.

С цел улесняване на процеса, юридически екип на Съюза  е изготвил правен анализ по проблема.

Друг вариант е държавата да обяви в ликвидация Слънчев бряг АД, каза Димитров. Слънчев бряг е дружество, което е изчерпано от към съдържание и не развива никаква дейност, допълни той. Според хотелиерите Слънчев бряг трябва да се отдели като самостоятелен курорт с отделно управление, а община Несебър да поддържа и стопанисва инфраструктурата му.

Хотелиерите отново подчертаха на срещата, че цели централни алеи  и улици  не са осветени през нощта, не се поддържа чистотата в курорта, проблеми има както с шума, така и със спазването на обществения ред и сигурност.

Хотелиерите ще предложат на ресорното министерство да бъде създаден специален държавен орган, който да следи за шума от заведенията и този орган да има правото да ги затваря при нарушение.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук